Lönnhöjden

Lönnhöjden

Om webbplatsen

Lönnhöjden ligger i Värmland, i norra delen av Filipstad kommun, på gränsen till Dalarna.

Lönnhöjden upptogs av en finsk nybyggare i slutet av 1600- talet. Fotot visar utsikten från Mana som är en rullstensås skapad av inlandsisen och en typisk plats för finsk bosättning.

september 2011

ManaPosted by Inger Wed, November 30, 2011 20:57:17
Några härliga höstdagar, vad mera kan man begära!

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Karl-Göran Hedsten Fri, September 28, 2012 21:41:12

Hej! Tack för underbara bilder. Jag bodde i Grums men min mor och hennes anor kommer från Rämmen. Min morfar och mormor bodde i Oforsen i det hus vid vägen som står kvar. Där fanns även en tid familjen Skyman ättlingar till fd partiledaren.Anor fanns även vid Näsrämmen, Liljendal mm. Många flyttade ju ner till bruket i Grums även familjen Waller och en hel del Frykberg. Jag var klasskamrat med en Rolf Frykberg vars föräldrar kom från Rämmen. Min mor och mostrar konfirmerades i Rämmens kyrka. Morfar hette Karl Petter Karlsson Kropp mormor Elin. Som ung praktiserade jag i skogen i Rämmen. Bodde då vid Rämmens herrgård smedstugan.Vi var som alla finnättlingar en bärplockarfamilj vilket vi fick lära oss från barnsben. Jag har några bilder från Värmland på nätet. Därför undrar jag om jag får använda några av dina bilder från Lönnhöjden och hänvisa till dig som upphovsrätt. undrar Kalle Hedsten i S. Småland.kalleoia@gmail.com